Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Jubileum 5 jaar Exercitieteam RCT WZ-NL

Op 14 oktober 2023 waren de leden van het Exercitieteam RCT WZ-NL voor deze keer niet aan het oefenen met de banieren in Kelpen-Oler. Zij werden met hun partners door Thei en José Verstappen ontvangen voor een bijzondere gelegenheid en wel voor het formele jubileum van 5 jaar Exercitieteam RCT WZ-NL in de huidige vorm.

Tijdens het gezellige aperitief verwelkomde dhr. Thei Verstappen de aanwezigen en hij nodigde de secretaris van Afdeling Cranendonck Math Roost om een eigen gemaakte nieuwe banierstok in ontvangst te nemen. De verbaasde Math nam deze stok graag aan omdat hij al lang opzoek was naar een geschikte oplossing. Volgens hem kan de Afdeling Cranendonck nu op passende wijze tevoorschijn komen tijdens haar 75-jarig jubileum op 17 november a.s.

Vervolgens nam vicevoorzitter van het RCT WZ-NL, dhr. Arie van der Lee het woord. In feite kan al heel lang worden teruggegaan in de tijd dat bij het RCT protocollaire optredens plaatsvinden. Daar houdt hij het op een feestelijk jubileum. Het Dagelijks Bestuur van het RCT WZ-NL is bijzonder trots op het Exercitieteam. Indien wij terugkijken daarop moet worden stilgestaan bij Jim Overklift. Hij nam hierin het initiatief en was hierin actief mee bezig. De eer is hierbij volledig aan Jim toe te kennen.  

Ondanks de grote klap van het overlijden van Jim Overklift, heeft het Exercitieteam daarna de draad weer heel snel opgepakt. Meteen waren personen, die zich aanmelden om taken over te nemen. Hierover spreekt hij zijn de waardering uit.

Daarnaast heeft hij nog meer waardering, met name ten aanzien van de uitvaarten met Bondseer. Al meer dan 50 uitvaarten heeft het Exercitieteam verzorgd. Voor de familie en bekenden is dit altijd indrukkend en levert altijd positieve reacties op. Ook de aanwezigheid van het team bij herdenkingen levert altijd een positieve PR en uitstraling op.

Ten behoeve van de hele groep reikte Van der Lee een oorkonde uit aan dhr. Frits Paulissen met de tekst:

De leden van het Excercitieteam RCT WZ-NL worden van harte bedankt voor hun meerjarig grote inzet bij het optreden van de Bondsbanierwacht, hun zeer gewaardeerde optredens bij herdenkingen alsmede voor hun bijzonder gewaardeerde protocollaire bijdragen bij uitvaarten met Bondseer.

Tot slot dankte hij Thei en José Verstappen voor hun grote gastvrijheid als ook voor de thuisbasis van het Exercitieteam. Hiermee creëren zij ook de saamhorigheid en kameraadschap in het Exercitieteam, die zo kenmerkend is.

Na het aperitief volgde een verrukkelijk diner, dat eenieder zich goed liet samen. Hierna werd nog lang ‘nagetafeld’.

Naar de foto’s van dhr. Hans Kroes: >

Naar de foto’s van dhr. Pim Ermers:> 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.