Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Midden-Brabant

Secretaris:Logo Afdeling Midden Brabant 70 jaar

Tel: 06-10379876 
E-mail: midden-brabant@wapenbroeders.nl

Rekening: NL02 RABO 0376 1285 77 
t.n.v. Bond-van Wapenbroeders

 

Op de fiets langs belangrijke locaties tijdens WO II in Goirle e.o.

Op zaterdagmiddag 7 oktober 2023 organiseert de Afdeling Midden-Brabant van de Bond van Wapenbroeders een fietstocht langs diverse locaties in Goirle e.o. waar tijdens de Tweede Wereldoorlog iets bijzonders is gebeurd en waar slachtoffers zijn gevallen. De ‘Battlefield tour’ start om 13.00 uur bij De Schutsboom (’t Heem) aan de Nieuwe Rielseweg in Goirle. 

Boeiende presentatie over uitzending UNIFIL door Bart van Lier bij Afd. Midden-Brabant

Op 14 september 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant een presentatie door Bart van Lier over zijn UNIFIL-uitzending in Libanon. De presentatie was goed bezocht waaronder ook een redelijk aantal ‘UNIFIL’ers’.

Bart vertelde dat hij op 19-jarige zijn dienstplicht vervulde en kort na zijn militaire opleiding als dienstplichtig sergeant werd uitgezonden naar Zuid-Libanon. De voorbereidingen op de uitzending waren minimaal. Ter plekke heeft hij zich als leidinggevende in korte tijd veel kennis eigen moeten maken en vooral snel ervaring moeten opdoen.

Geslaagde excursie naar REASeuro in Riel door Afd. Midden-Brabant

De leden en de donateurs met partners van de Afd. Midden-Brabant waren tijdens de ALV in februari jl. door ons lid Ad van Riel uitgenodigd om het 25-jarig jubileum van zijn bedrijf REASeuro in Riel mee te vieren, waarvan hij oprichter en directeur is. En daar waren wij dan op 21 juni 2023 met maar liefst …. 39 deelnemers.

Ereteken Orde & Vrede postuum uitgereikt aan mevr. Ineke Martherus-Hermans door voorzitter Afd. Midden-Brabant

Op 23 mei 2023 vond in het VOC Hart van Brabant in Tilburg een bijzondere ceremonie plaats. Door de voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant, Jan Schrijver werd aan Ineke Martherus-Hermans het Ereteken Orde & Vrede met certificaat en het Demobilisatie Insigne uitgereikt, hetgeen onlangs postuum is toegekend aan haar vader Jan Hermans.

Herdenking in Gierle (B) bijgewoond door Afd. Midden-Brabant

Op zondag 14 mei 2023 vond er een uitgebreide herdenking plaats van Wereldoorlog II plaats in Gierle (B). Hierbij waren ook Wapenbroeders van Afd. Midden-Brabant met hun banierdrager aanwezig. Een optocht met militaire voertuigen door het centrum van Gierle ging de plechtigheid vooraf. 

Sfeervolle herdenking op Ereveld begraafplaats Gilzerbaan in Tilburg

Onder een strak blauwe lucht vond op 4 mei 2023 op het Ereveld aan de Gilzerbaan in Tilburg bij de graven van 76 gesneuvelde geallieerde militairen een herdenking plaats, die door de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant werd georganiseerd.

Koninklijke onderscheiding voor Peter de Vet, bestuurslid Afd. Midden-Brabant

In de Raadszaal van het Stadhuis van Tilburg ontving Wapenbroeder Peter de Vet een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Theo Weterings. Peter werd gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter de Vet was tot 2016 ruim 30 jaar reservist binnen het Ministerie van Defensie. In de periode 2006- 2016 was hij Officier Veiligheidsregio/Regionaal Militair Operationeel Adviseur (RMOA). In deze functie heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan het continu inzetbaar zijn van het Defensieteam in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

‘Battlefield tour’ met groep 7 BS De Regenboog door Afd. Midden-Brabant

Vier en twintig leerlingen, vier ouders, meester Pieter en de Wapenbroeders Jan Schrijver en Ad van Belkom reden op maandag 17 april 2023 de ‘Battlefield tour’ langs een tiental plaatsen in Goirle en omgeving. Op deze plaatsen werd uitleg gegeven over de gebeurtenis en over de slachtoffers die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog waren te betreuren. Voor iedereen was het een interessante en zeer informatieve fietstocht.

Presentatie over de inzet in de Oekraïne na de ramp MH17 van Atty van Eldik

Op donderdag 13 april 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant een presentatie met een bijzondere gast, te weten dhr. Atty van Eldik, die naar Oekraïne uitgezonden is geweest in verband met de nasleep van de vliegramp met de MH 17 op 17 juli 2014.  Hij was destijds werkzaam als 1 van de 7 kassiers bij Defensie. Een kassier zorgt er o.a. voor dat er financiële middelen ten behoeve van het militaire apparaat beschikbaar zijn.

Rondleiding Afdeling Midden-Brabant over Ereveld Gilzerbaan Tilburg

Op 10 februari 2023 heeft de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant een rondleiding verzorgd voor de Stichting Funerair Erfgoed Tilburg en het Comité 4 mei Tilburg op het Ereveld Gilzerbaan in Tilburg. Bij de graven van 76 geallieerde oorlogsslachtoffers houdt de Afdeling Midden-Brabant jaarlijks op 4 mei haar herdenking.

Algemene Ledenvergadering Afdeling Midden-Brabant

Op 9 februari 2023 hield de Afd. Midden-Brabant haar jaarvergadering in het VOC Hart van Brabant in Tilburg. Bij deze vergadering waren 24 leden en donateurs aanwezig. Namens het Bondsbestuur was mevr. Saskia Heezen aanwezig. Tijdens de vergadering werden onder meer de volgende onderwerpen aan de orde gesteld:

  1. Aanwas nieuwe leden en donateurs.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.