Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Midden-Brabant

Secretaris:Logo Afdeling Midden Brabant 70 jaar

Tel: 06-10379876 
E-mail: midden-brabant@wapenbroeders.nl

Rekening: NL02 RABO 0376 1285 77 
t.n.v. Bond-van Wapenbroeders

 

Algemene Ledenvergadering Afdeling Midden-Brabant

Op 8 februari 2024 hield de Afdeling Midden-Brabant haar jaarvergadering in het VOC Hart van Brabant in Tilburg. Bij deze vergadering waren 22 leden en donateurs aanwezig. Aan het begin van de vergadering hield voorzitter Jan Schrijver een minuut stilte voor de onlangs overleden leden Marie-José Kroes en Ad Rijken.

Nieuwjaarsreceptie Afdeling Midden-Brabant

Op 6 januari 2024 hield de Afdeling Midden-Brabant haar Nieuwjaarsreceptie. De huiskamer van het Veteranenontmoetingscentrum in Tilburg was met ruim 30 deelnemers goed gevuld. In een gezellige sfeer konden de leden, donateurs en belangstellenden de beste wensen toewensen en soms na lange tijd elkaar weer ontmoeten. Door de voorzitter Jan Schrijver en de aanwezigen werd het glas geheven op een mooi, gezond en gelukkig 2024.

Lichtjesavond bij graven geallieerde militairen in Tilburg en Goirle

Op 24 december 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant in Tilburg (samen met het Oranje Comité) en in Goirle weer een lichtjesavond bij de graven van de geallieerde militairen.
Voorzitter Jan Schrijver heette de aanwezigen van harte welkom bij deze ceremonie en in Tilburg in het bijzonder burgemeester Weterings en in Goirle in het bijzonder burgemeester Van Stappershoef en zijn partner.

Geslaagd kerstdiner bij Afd. Midden-Brabant

Op 15 december 2023 hield de Afdeling Midden-Brabant voor het eerst haar kerstdiner in het Veteranen Ontmoetingscentrum Hart van Brabant in Tilburg. Ruim 40 deelnemers hadden zich hiervoor aangemeld. De deelnemers werden ontvangen met een glas prosecco en de sfeer kwam er al spoedig in.

Presentatie Maj. Werner van Rooij over EOD-werkzaamheden en uitzendingen bij Afd. Midden-Brabant

Op donderdagavond 9 november 2023 gaf Majoor Werner van Rooij een presentatie over zijn 9 uitzendingen die hij als lid van de Explosieven Opruiming Dienst Defensie (EODD) gehad. Indien je deelneemt aan veel missies dan kun je veel vertellen. Dat was bij de presentatie van Van Rooij zeker het geval. Ademloos luisterde het publiek naar zijn verhaal, dat gelardeerd was met heel veel afbeeldingen. Iedere missie heeft zijn eigen verhaal. Omstandigheden, gevaarlijke situaties e.d. zijn in ieder land anders.

Waardige herdenking van de bevrijding van Goirle

Op 22 oktober 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant een herdenking ter gelegenheid van 79-jarige bevrijding van Goirle. Naast de burgemeester Van Stappershoef en de wethouders Criens en Van Dijk, vertegenwoordigers van politieke partijen, de Britse familie Conde en andere genodigden, waren dit jaar voor het eerst ook de jeugdburgemeester Stan Bremer en de jeugdgemeenteraad van Goirle aanwezig. Onder een flinke publieke belangstelling begon de herdenking om precies 14.00 uur met de opmars van 7 vaandels en banieren, vooraf gegaan door de piper Willy McVean.

Fietstocht ‘Battlefield tour’ langs plaatsen in Goirle e.o. met belangrijke gebeurtenissen tijdens WO II

De Afdeling Midden-Brabant van de Bond van Wapenbroeders organiseerde op zaterdag 7 oktober 2023 een ‘Battlefield tour’ op de fiets. Al vroeg in de middag verzamelden zich deelnemers aan de fietstocht bij Heemerf De Schutsboom en konden zij eerst het museum bezoeken om zich te oriënteren over de lokale geschiedenis van Goirle en omgeving.

Gastles over vrijheid en WO II bij BS De Bron in Goirle door Afd. Midden-Brabant

Op 22 oktober 2023 organiseert de Bond van Wapenbroeders, Afd. Midden-Brabant een herdenking op de begraafplaats St Jan in Goirle. In aanloop naar deze herdenking gaven Wapenbroeders Jan Schrijver en Hans Kroes op 4 oktober 2023 een gastles bij groepen 8 van basisschool De Bron in Goirle. Deze basisschool heeft het monument de graven van de geallieerde militairen in Goirle geadopteerd. 

Boeiende presentatie over uitzending UNIFIL door Bart van Lier bij Afd. Midden-Brabant

Op 14 september 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant een presentatie door Bart van Lier over zijn UNIFIL-uitzending in Libanon. De presentatie was goed bezocht waaronder ook een redelijk aantal ‘UNIFIL’ers’.

Bart vertelde dat hij op 19-jarige zijn dienstplicht vervulde en kort na zijn militaire opleiding als dienstplichtig sergeant werd uitgezonden naar Zuid-Libanon. De voorbereidingen op de uitzending waren minimaal. Ter plekke heeft hij zich als leidinggevende in korte tijd veel kennis eigen moeten maken en vooral snel ervaring moeten opdoen.

Geslaagde excursie naar REASeuro in Riel door Afd. Midden-Brabant

De leden en de donateurs met partners van de Afd. Midden-Brabant waren tijdens de ALV in februari jl. door ons lid Ad van Riel uitgenodigd om het 25-jarig jubileum van zijn bedrijf REASeuro in Riel mee te vieren, waarvan hij oprichter en directeur is. En daar waren wij dan op 21 juni 2023 met maar liefst …. 39 deelnemers.

Herdenking in Gierle (B) bijgewoond door Afd. Midden-Brabant

Op zondag 14 mei 2023 vond er een uitgebreide herdenking plaats van Wereldoorlog II plaats in Gierle (B). Hierbij waren ook Wapenbroeders van Afd. Midden-Brabant met hun banierdrager aanwezig. Een optocht met militaire voertuigen door het centrum van Gierle ging de plechtigheid vooraf. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.