Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Bondscommissie Remembrance Day

VoorzitterLogo Identiteisgroep Remembrance Day:

Tel: 06-21347778
E-mail: christvandenheuvel@gmail.com


Jaarlijks gaat er een groep leden van de Bond van Wapenbroeders naar Londen.

Het idee voor deze reis is 38 jaar geleden ontstaan omdat de Bond van Wapenbroeders nauwe banden voelde met de Royal British Legion, aangezien delen van het Nederlandse leger zijn ontstaan uit het Britse leger zoals het Regiment Technische Troepen en de Prinses Irene Brigade die samen met de Britse strijdkrachten de landing in Normandië hebben uitgevoerd. Ook in het recente verleden en nu staan veel van onze jonge veteranen onder bevel van de Britse strijdkrachten tijdens VN-missies.

Tijdens WO II hebben vliegers van het 320-321-322 Dutch Squadron, de Nederlandse Marine én Koopvaardij met de Britten meegevochten en velen hebben daarbij het leven gelaten.
Een van de activiteiten tijdens deze reis is de Herdenking in het RAF-kerkje van St. Clement Danes, waar herdenkingsstenen liggen van deze drie Squadrons.
Ook bezoeken we samen met leden van de Nederlandse Ambassade in Londen, de Cemetery op Mill Hill, waar 224 slachtoffers van het Koopvaardij-personeel, 30 van de Marine, 22 van het Leger en 2 van de Luchtmacht begraven liggen.
Na een korte dienst worden er enkele kransen gelegd bij het monument, waaronder ook een krans namens de Bond van Wapenbroeders.

Aanvankelijk waren we voor deze reis met 50 deelnemers en met de bus, maar in 2008 liet de Bond van Wapenbroeders weten deze Herdenkingsreis naar Londen niet meer te willen ondersteunen. Omdat wij dat jammer vonden, zijn Frank en Els toch naar Londen gegaan om te kijken hoe we verder konden. We moesten van voren af aan beginnen, maar zijn dus inmiddels van 2 naar 30-35 deelnemers gegroeid. Een gezellige groep van veel vaste deelnemers. Gelukkig komen er ook steeds meer jongeren bij.
In de Cenotaph Parade, waar we ook jaarlijks aan deel nemen, zijn wij dankzij het Bondbestuur van 38 jaar geleden het enige contingent van buiten het Britse Commonwealth dat deelneemt. Toch bijzonder!

Inmiddels ondersteunt de Bond van Wapenbroeders ons weer financieel door o.a. de kransen te betalen die we jaarlijkse neerleggen tijdens de herdenkingen ter plaatse.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e: info@wapenbroeders.nl
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

© 2019 -   Bond van Wapenbroeders;  |  realisatie: Gendi Design i.s.m. Nojz Creatieve Communicatie   |  Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.