Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Protocol - algemeen

2018 Dag der Banieren Afdeling Venray Gennep 2Regelmatig presenteren banierdragers zich bij officiële gelegenheden zoals bij erewachten, herdenkingen, uitvaarten e.d. Deze Wapenbroeders vormen hierbij het visitekaartje voor de Bond van Wapenbroeders. Hiermee wordt de aanwezigheid van de Bond nog eens benadrukt.

De uitvoering van de protocollaire verrichtingen dient op een correcte wijze plaats te vinden. Daartoe is het noodzakelijk dat de banierdragers en / of de banierwachten periodiek worden getraind in het onderhouden van bepaalde vaardigheden. Deze trainingen vinden plaats op basis van het Handboek Tenue, Ceremonieel en Exercitie Bond van Wapenbroeders.
De coördinatie voor de baniertrainingen berust bij de Bondscommissie Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland
.
De 7-mansformatie Banierwacht Bond van Wapenbroeders treedt onder meer op tijdens de Nederlandse Veteranendag, het Bevrijdingsdefilé in Wageningen, Indië-herdenking in Amstelveen e.d.

Jaarlijks in maand mei vindt op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel een reünie tevens Dag der Banieren plaats. Bij dit evenement tonen de banierwachten van de verschillende afdelingen hun beheersing van de exercitie volgens het protocol. Een deskundige jury beoordeelt het optreden.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e: info@wapenbroeders.nl
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

© 2019 -   Bond van Wapenbroeders;  |  realisatie: Gendi Design i.s.m. Nojz Creatieve Communicatie   |  Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.