Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Afdeling Ospel

 Secretaris (a.i.):

Tel: 06 2044 7926  
E-mail: ospel@wapenbroeders.nl

Rekening:  NL52 RABO 0140 3250 42

Kerstdiner bij Afd. Ospel

Op zaterdag 9 december 2023 vond het kerstdiner van Afdeling Ospel plaats in ‘De Peelboerderij’ in Ospel, dat midden in het natuurgebied Nationaal Park De Groote Peel ligt. De saamhorigheid binnen de Afdeling Ospel bleek weer groot omdat maar liefst 36  personen de moeite hadden genomen om deel te nemen aan dit gezellige, maar ook smaakvolle kerstdiner.

Herdenking Britse begraafplaats Nederweert

Zaterdagmiddag 11 november 2023 vond de jaarlijkse dodenherdenking plaats op de Britse Militaire begraafplaats in Nederweert. De organisatie van de herdenking was in handen van Stichting Adoptiegraven Nederweert in samenwerking met de gemeente Nederweert. Doedelzakspelers van D’Aldenghoor openden de ceremonie gevolgd door de banier van het RBL Holland Branch en de Banierwacht van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling  Ospel.

Uitvaartplechtigheid met Bondseer van dhr. Wiel Mackus - Afd. Ospel

Op 4 november 20233 vond onder een zeer grote publieke belangstelling, waaronder ook veel Wapenbroeders, de uitvaartplechtigheid van Wiel Mackus plaats. De wijze waarop het stoffelijk overschot van Wiel naar het crematorium Weerterland werd vervoerd, was heel bijzonder, te weten op een aanhanger achter een jeep. De baar was bedekt met een camouflagenet. Door leden van het Exercitieteam werd de baar in het crematorium gereden tussen een grote erehaag met Wapenbroeders.

Nederlandse Veteranendag - Den Haag 2023

Een kleine 4000 deelnemers namen op 24 juni 2023 deel aan het defilé door de binnenstad van Den Haag. Het defilé bestond uit actief en postactief dienende militairen en veteranen, muziekkorpsen, militaire voertuigen en een formatie van diverse vliegtuigen. Ook de Bond van Wapenbroeders nam – zoals al jarenlang het geval is – deel aan het defilé met onder meer de 7-persoons Bondsbanierwacht, diverse banieren en een detachement Wapenbroeders.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.