Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Identiteitsgroep Remembrance Day London

VoorzitterLogo Identiteisgroep Remembrance Day:

Tel: 06-21347778
E-mail:


Jaarlijks gaat er een groep leden van de Bond van Wapenbroeders naar Londen.

Het idee voor deze reis is 38 jaar geleden ontstaan omdat de Bond van Wapenbroeders nauwe banden voelde met de Royal British Legion, aangezien delen van het Nederlandse leger zijn ontstaan uit het Britse leger zoals het Regiment Technische Troepen en de Prinses Irene Brigade die samen met de Britse strijdkrachten de landing in Normandië hebben uitgevoerd. Ook in het recente verleden en nu staan veel van onze jonge veteranen onder bevel van de Britse strijdkrachten tijdens VN-missies.

Tijdens WO II hebben vliegers van het 320-321-322 Dutch Squadron, de Nederlandse Marine én Koopvaardij met de Britten meegevochten en velen hebben daarbij het leven gelaten.
Een van de activiteiten tijdens deze reis is de Herdenking in het RAF-kerkje van St. Clement Danes, waar herdenkingsstenen liggen van deze drie Squadrons.
Ook bezoeken we samen met leden van de Nederlandse Ambassade in Londen, de Cemetery op Mill Hill, waar 224 slachtoffers van het Koopvaardij-personeel, 30 van de Marine, 22 van het Leger en 2 van de Luchtmacht begraven liggen.
Na een korte dienst worden er enkele kransen gelegd bij het monument, waaronder ook een krans namens de Bond van Wapenbroeders.

Aanvankelijk waren we voor deze reis met 50 deelnemers en met de bus, maar in 2008 liet de Bond van Wapenbroeders weten deze Herdenkingsreis naar Londen niet meer te willen ondersteunen. Omdat wij dat jammer vonden, zijn Frank en Els toch naar Londen gegaan om te kijken hoe we verder konden. We moesten van voren af aan beginnen, maar zijn dus inmiddels van 2 naar 30-35 deelnemers gegroeid. Een gezellige groep van veel vaste deelnemers. Gelukkig komen er ook steeds meer jongeren bij.
In de Cenotaph Parade, waar we ook jaarlijks aan deel nemen, zijn wij dankzij het Bondbestuur van 38 jaar geleden het enige contingent van buiten het Britse Commonwealth dat deelneemt. Toch bijzonder!

Inmiddels ondersteunt de Bond van Wapenbroeders ons weer financieel door o.a. de kransen te betalen die we jaarlijkse neerleggen tijdens de herdenkingen ter plaatse.

In 2018 hebben we dan ook de status "Identiteitsgroep" gekregen bij de Bond van Wapenbroeders en hebben de organisatie van deze reis overgedragen aan een nieuwe groep vrijwilligers.

 

Ook dit jaar neemt een delegatie van de Bond van Wapenbroeders deel aan de Remembrance Week in Londen in de periode 08 tot en met 14 november 2022.

Bent u geïnteresseerd en benieuwd naar het programma van de herdenkingen? Meld u dan aan voor de informatiedag op 09 april a.s. te Ermelo. Dit kunt u doen bij:

Christ van den Heuvel:  of 06 - 213 477 78

Van 10 t/m 15 november 2021 zijn 28 leden van de Bond van Wapenbroeders en enkele partners afgereisd naar London om daar deel te nemen aan een aantal herdenkingen. 

Het was indrukwekkend en emotioneel. Op de foto zijn de deelnemers met reverend in de R.A.F. kerk St Clemens Danes te Londen te zien.

Meer informatie treft u aan in het eerste nummer van het Bondsblad Wapenbroeders in het komende jaar 2022.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.